Vision Quest 

Personal transformation in the wilderness

Sjamanistisch centrum Mooi Gevoel

Into the wild I go to lose my mind and find my soul

Een Vision Quest doe je meestal omdat je voelt dat er iets mag veranderen in jouw leven.


Een "cry from the soul" om inzicht te mogen ontvangen over hoe je verder mag gaan in het leven. Om intens contact te maken met je jezelf. Contact met jouw ziel, kern en het verlangen en hierin inzicht te mogen ontvangen. De roep tot een overgangsritueel in je leven als een belangrijk keerpunt.


Overgangsrituelen zijn belangrijk om inzicht te krijgen in wat er mag veranderen en verantwoordelijkheid te nemen. Om dit volledig in jezelf te voelen, te doorleven en te integreren. Het is een rite waarin je jezelf mag aankijken. Daar waar je spijt hebt, daar waar je liet liggen, daar waar je naar verlangt en daar waar je mag veranderen. Om dit tot in ieder cel van je lichaam te voelen. En zo jouw meest waardevolle zelf in te brengen in het leven hier op aarde.


Helaas kent onze maatschappij steeds minder van dit soort rituelen. Neem bijvoorbeeld de overgang van kind naar volwassenen. Ons lichaam laat zien dat er dingen veranderen maar onze geest wordt hier lang niet altijd in meegenomen. Volledige integratie van overgangen is een samenwerking van het lichaam, geest en ziel. Daarom heeft de Vision Quest een diepe plek in ons hart. 


Vision Quest - transformatie in de natuur

4 dagen en 4 nachten verblijf je op jouw krachtplek in de natuur. De krachtplek welke omcirkelt is door jouw gebedszakjes en op iedere windrichting een "steen" heeft. Verbonden met de elementen, de natuur en jezelf. Om daar als vanzelf met de winden door het medicijnwiel heen te bewegen. De natuur als spiegel en diepe verbondenheid.


Er worden meerdere Vision Quests aangeboden waarbij je afgezonderd op een plek in de natuur gaat zitten. Vele hiervan zijn in het buitenland. Wij bieden graag de mogelijkheid om de Quest te beleven in de natuur in Nederland, vanuit een basiskamp waar ook de zweethut staat.


We dragen onszelf en tegelijk worden wij gedragen door alles om ons heen. Wij, als team, zullen ons steeds afstemmen op de bedding en bieden de veiligheid en begeleiding welke nodig is zodat jij volledig je eigen gevoel, aanwezigheid en de Vision Quest kunt omarmen.
Kies voor de Vision Quest wanneer je 

  • een belangrijke vraag voelt in jezelf; een vraag welke blijft hangen en steeds weer terug komt en waarop je graag antwoord krijgt
  • voelt dat je toe bent aan nieuwe stappen in je leven maar niet weet welke dit dan zijn
  • voor moeilijke keuzes staat in je leven
  • meer verbinding wil voelen met jezelf en alles om je heen
  • richting zoekt in je leven


Praktische informatie

De Vision Quest duurt totaal 8 dagen, dit is exclusief de verwantendag vooraf aan de Vision Quest


Dag 1

Aankomst, sharing/motivatie delen, je eigen tent opzetten en elkaar steeds weer ontmoeten, zodat we dieper en dieper aanwezig kunnen zijn met dat waarvoor jij de Vision Quest gaat doen.


Dag 2

Deze dag ga jij je plek vinden. Jouw krachtplek. De plek in de natuur waar jij de 4 dagen en 4 nachten gaat verblijven. De zweethut wordt voorbereid, veiligheid, de deadlodge en nacht van waken worden doorgesproken en we bekrachtigen jouw plek in de natuur en zakken nog dieper in onszelf en dat waarvoor wij de Vision Quest aangaan.


Dag 3 

S'ochtends vroeg bij het aanbreken van de dag gaan wij de zweethut in. Na de zweethut neemt ieder naar zijn of haar plek in de natuur, in onze eigen cirkel van gebedszakjes*.


Dag 4 t/m 6

Afgezonderd in de natuur.


Dag 7

S'morgens vroeg bij het aanbreken van de dag gaan wij de zweethut in. Hierna ruimen wij de plek weer zover als mogelijk op waarna er een vrije middag is voor jezelf. 


Dag 8

Deze dag is er ruimte voor integratie en bekrachtigen, waarin wij als team jullie begeleiden.

Tijdens de 4 dagen en 4 nachten eet je niet. Wel drink je water. Je verblijft ( zo veel mogelijk ) in je eigen cirkel van gebedszakjes*. Slapen doe je in een bivakzak of onder een tarp/zeil. Zo houden we contact met alles om ons heen; de wind, zon, wolken, sterren en al het andere wat aan elementen aanwezig is, zichtbaar en onzichtbaar. De laatste nacht is een nacht van waken. De nacht waarin je vraagt om een inzicht en waar je wakker voor blijft.


Vier dagen en vier nachten volgen wij ( als vanzelf ) het medicijnwiel en de windrichtingen en vertrouwen wij op alles om ons heen, het zichtbare en het onzichtbare. In verbinding.


De Vison Quest is een groot kado aan jezelf.

Interessante boeken

Een boek welke heel waardevol kan zijn als voorbereiding op de Quest. Dit boek geeft inzicht in de binnenwereld van de Vision Quest

Voorbereiding

Een Vision Quest heeft een voorbereiding nodig. We vragen je om een motiviatiebrief te schrijven om elkaar alvast te ontmoeten in dat waarvoor jij deze rite gaat maken. Ook geven wij je werkvormen en de nodige informatie om je voor te bereiden. Daarnaast is er een whatsapp groep om contact te houden met elkaar - voor en na de Vision Quest - binnen deze groep. 


Ook is er een verwantendag. Hierin nodig jij mensen uit welke belangrijk voor je zijn. Om ze mee te nemen in dat waarvoor jij op Vision Quest gaat en om ze te vragen om je ook weer te ontvangen als jij terug komt. Want een Vision Quest doe je voor jezelf maar je hoeft het niet alleen te doen. Het is belangrijk om het in verbinding te doen. 
Vision Quest 1 of 2 dagen

Is het niet mogelijk om een volledige Vision Quest van 8 dagen in te plannen in jouw leven of verlang jij simpelweg naar een één of twee dagen variant ? Met volledig respect naar dit ritueel.. Kom gerust met ons in contact.


De Vision Quest kan ook individueel worden aangeboden binnen 24 tot 48 uur ( zonder zweethutten maar met dezelfde intentie en zorgvuldigheid ). Deze Vision Quest wordt aangeboden op een stuk natuurgebied wat in privé bezit dus zodat je ongestoord je Quest aan kunt gaan Vanaf €295,00 

Vaak gestelde vragen

Waarom eten we niet ?

De Vision Quest kent een aantal peilers. Vasten is daar één van. Het vasten helpt je om verbinding te maken met je ziel, je dromen, je weten. Mocht je angst hebben voor het vasten, dan kun je van te voren eventueel een korte tijd vasten om te wennen en dit op te bouwen. Om zo vertrouwen te krijgen. 


Mag mijn drum ook mee ?

Het is zeker fijn om belangrijke voorwerpen voor jezelf mee te nemen. Het is echter niet de bedoeling om dit te gebruiken voor vermaak. Ofwel; laat het je niet afleiden van je persoonlijke reis binnen de Vision Quest. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het maken van notities. Wil je dit graag ? Hou ze kort en maak van het schrijven geen opvulling van de tijd.unsplash