Je sjamanen drum als medicijn

The drum is Great Spirit's favorite instrument
Sjamanistisch centrum Mooi Gevoel

Als we één ding zeker weten over het universum waarin wij leven, dan is het wel het feit dat alles trilt. De trilling van het vel als we er op drummen, trilt het universum door. 


De sjamanen drum is een heel oud instrument of medicijn waarmee de medicijnmannen zichzelf in trance brachten om verbinding te maken met de drie onzichtbare werelden. De onderwereld, de middenwereld en de bovenwereld.


De sjamanen drum 

De vertaling van het Engelse woord drum is trommel of vat. En denk jij dan ook aan de trommel bij je oma ? Deze was waarschijnlijk gevuld met snoep en koek. De trommel had leeg geen functie.


Om de sjamanen drum als medicijn in te zetten, kunnen wij kwaliteiten uitnodigen ( vanuit het sjamanisme ) in onze drum. Windrichtingen, elementen, krachtdieren, eigenschappen van het dier welke zijn vel heeft geofferd voor de drum etc. Hiermee kunnen wij de intentie waarmee wij drummen versterken en hulp ontvangen. Hiermee maken wij medicijn. 


Dit uitnodigen noemen wij de initiatie van jouw drum. 

Praktische informatie over deze workshop

We maken contact. Met elkaar maar vooral ook met de drum. Hoe is jouw contact met de drum ? Waarvoor en hoe gebruik jij de drum ? Waarom is juist deze drum naar jou toegekomen ?


Er wordt praktische informatie gegeven over het initiëren van de drum ( aan de hand van het door ons geschreven naslagwerk welke je ontvangt ).


Als alles duidelijk is dan gaan wij ieder voor zich onze drum initiëren waarbij wij beschikbaar zijn mochten er vragen of hulp nodig zijn. Hier nemen wij ruim de tijd voor. Na het initiëren gaan we drummen. Samen en voor elkaar. Met dat medicijn wat jij graag wil laten verspreiden. 


Deze workshop is waardevol en speels, zorgt voor een diepere verbinding met jouw drum, en wordt gehouden in het bos van Beesterzwaag. Bij slecht weer stellen wij de workshop uit. Er is nu eenmaal veel ruimte nodig om gelijktijdig de drum te initiëren. We werken met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers.


Tarief workshop

Waar : in de bossen van Beesterzwaag

Tijd : 10:00 tot maximaal 17:00

Investering : 37,50

Inclusief : naslagwerk, thee & lekkere hapjes ( de lunch doen we op basis van potluck ).De workshop duurt van 10:00 tot ongeveer 15:00 uur. Wij zorgen voor thee en versnapperingen. De lunch is op basis van potluck. Deze workshop wordt aangekondigd in de agenda en ongeveer 2x per jaar georganiseerd.


Hoewel ik geen verschillende tarieven hanteer kan ik mij voorstellen dat de zweethut ceremonie je wel roept, maar dat het financieel wat lastiger kan zijn. Ik sta er altijd voor open om hierover in contact te gaan. Wellicht komt de donatiepot ook goed van pas.