Sjamanen drum bouw

The drum is Great Spirit's favorite instrument
Sjamanistisch centrum Mooi Gevoel

Het medicijn

Als we één ding zeker weten over het universum waarin wij leven, dan is het wel het feit dat alles trilt. De trilling van het vel als we er op drummen, trilt het universum door.


De Sjamanen drum is een heel oud instrument of medicijn. En nog steeds als wij drummen, dan trilt alles mee. De trilling gaat door ons heen en kan ons laten voelen wat aandacht wil hebben. Zeker als wij het ook nog een intentie meegeven waarvoor wij samen met de drum voor gaan drummen. Dit is het medicijn van de sjamanen drum. 


En of je deze drum nu wil gebruiken voor jezelf of wil inzetten voor andere, het medicijn gaat altijd zijn weg. Jouw heling is de heling van de andere, en de heling van de andere is heling bij jezelf en alles op deze Aarde. De sjamanen drumis een prachtig en krachtig geschenk van onze voorouders.

Praktische informatie

Sjamanistisch centrum Mooi Gevoel kan voor jou een sjamanen drum bouwen. Deze bouw is vrij traditioneel en bestaat uit 16 touwen of 20 touwen, geknoopt in een kruis van 4x4 respectievelijk 4x5/5x4. Rob bouwt de drum geheel in ceremonie. Met de winden, de voorouders, de spirit van de drum evenals de spirit van het dier en alles wat er voelbaar bij aanwezig wil zijn. In volle liefde en respect naar dit medicijn. 


Je kunt ook je eigen drum bouwen met 1:1 begeleiding. Samen bouwen we aan de ceremoniele ruimte en jij bouwt zoveel mogelijk je eigen drum, waarbij Rob aanwezig is en je door alle processen heen begeleid, om jouw drum geboren te laten worden met de nodige tips en/of hulp . Stap voor stap wordt je meegenomen in een ontspannen sfeer.  Zo wordt jouw persoonlijke drum en medicijn geboren. Een enorm mooi en groot kado voor en aan jezelf. 


Regelmatig staan er ook door ons gebouwde sjamanen drum's in de shopWeet dat er, bij de herkomst van de huiden welke wij gebruiken, geen dier sterft voor zijn huid.


De huiden komen uit Pakistan * en tot ongeveer het jaar 2000 werden de huiden weggegooid als restproduct van de cirkel. Deze huiden worden nu geschikt gemaakt om verder te kunnen in spirit. Als spirit van de sjamanen drum. Tiijdens de ceremoniële bouw wordt dit alles ook meegenomen in het nieuwe leven wat mag ontstaan.


N.B. niet van alle dieren welke als drum ( of huid ) worden verkocht is de herkomst zo helder. Sommige komen bijvoorbeeld vanuit het jachtveld. En is de dood dan direct ingetreden of was er leed en krijg je dit trauma ook in je drum ? Het is de reden waarom wij bijvoorbeeld geen hert etc. leveren.


* De huid van de Eland komt uit Canda.


Naspanbaarheid

Een drum is altijd gevoelig voor kou, warmte, droogte en luchtvochtigheid. Het ene dierenvel is hier ook weer gevoeliger voor dan de andere. 


Om de drum toch te kunnen gebruiken bij omstandigheden waar er sprake is van meer luchtvochtigheid ( koude lucht kan meer vocht bevatten ) is het mogelijk om de drum naspanbaar te maken. Tijdens de drum bouw doen we dit niet ( de drum mag eerst rustig drogen ) maar het is super eenvoudig om dit zelf te maken.


Het vraagt om wat lapjes katoenen stof van ongeveer 2 á 3 cm breedte en circa 10 cm lengte. Je wikkelt steeds een lapje een aantal slagen om twee draden heen waarna je er een knoop in legt. De restjes kun je afknippen.  Door nu de lapjes naar de ring toe te schuiven komt er meer spanning op het vel. Denk er wel aan om steeds na het drummen de lapjes weer terug te schuiven.


Zo is de drum langer te gebruiken bij vochtigere omstandigheden. De ringen zijn standaard door ons afgerond zodat de huid er makkelijker over heen kan verplaatsen.Onze mogelijkheden

Vanuit de oude traditie hadden de sjamanen drum's geen haar. Hiervoor zouden we eigenlijk dus perkament moeten scheiden van de huiden met haar/vacht. De keuze is echter aan jouw. Weet dat huiden met haar van nature minder lang doorklinken simpelweg omdat de haren de trillingen ook dempen.


Paard sjamanen drum
Kameel perkament sjamanen drum
Kameel sjamanen drum
Nubisch geit perkament sjamanen drum
Koe sjamanen drum
Geit sjamanen drum
Eland perkament sjamanen drum
Eland perkament sjamanen drum

Sjamanen drum Paard

Levendig, krachtig, beweeglijk, vreedzaam, kuddedier en goedaardig. Hij verdedigt zich met bijten en stampen. Ook heeft hij een groot uithoudingsvermogen. Staat ook voor het vermogen om te voelen wat er in iemand omgaat en spiegelt elke vorm van disbalans.

Sjamanen drum Kameel perkament

Matigheid en nuchterheid, klaagt niet en stopt niet met de reis. Voorbereid op ruig terrein. Deze drum is ook goed in de zweethut te gebruiken als deze hiervoor voorbereid wordt.

Sjamanen drum Kameel 

Gematigheid en nuchterheid, klaagt niet en stopt niet met de reis. Voorbereid op ruig terrein.


Sjamanen drum Nubisch geit perkament

Scherp gehoor, uitstekend gezichtsvermogen. Geiten zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Staat ook voor eigengereidheid, versobering en contact met je Aardse zelf en het universum..

De Nubische geit is lang te gebruiken bij vochtiger weer. 

Sjamanen drum Koe

Warme energie, beschermend en wordt geassocieerd met overvloed. 


Sjamanen drum Geit

Scherp gehoor, uitstekend gezichtsvermogen. Geiten zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Staat ook voor eigengereidheid, versobering en contact met je Aardse zelf en het universum.


Sjamanen drum Eland perkament

Eland staat symbool voor kracht en moedigheid. Een grote energie en een mooie volle klank met een hogere galm. 


Sjamanen drum transparante Geit

Een opmerkelijke drum. Deze geit is op een speciale manier met water behandeld waardoor de spirit van de oceaan, de spirit van de Haai door haar heen komt. 

Een echte sjamanen drum met een zeer hoge klank. Ook prima met de hand te bespelen


Ervaringen
Nele Tammiste

De geboorte van mijn drum raakte mij zo diep dat het bijna onmogelijk is om te verwoorden. De energie van mijn drum was bij mij al tijdens de eerste kennismaking met Rob. En zo was ook het element water - het regende en stormde. De dag zelf was bijzonder mooi (en uiteraard regende ook die dag hard).Er was geen besef van tijd - alles mocht komen en gebeuren als er de juiste moment voor was. Er zijn veel voorouders langsgekomen wat ik heel bijzonder vond en samen met Rob heb ik ze mooi kunnen ontvangen. Door Rob heb ik ook veel wijze woorden mogen ontvangen die nog steeds dagelijks in mij op komen. Rob en Linda hebben allebei zo mooi de space gehouden en mij alle ruimte gegeven om te voelen. Ik voelde me veilig en zeker op mijn plek. Nu, weken later heb ik kunnen concluderen dat de geboorte van mijn drum die zo mooi, diep en bijzonder was; was pas een begin van een diepe, bijzondere en helende reis samen met mijn drum.
Bedankt lieve Rob en Linda!

Bekijk meer
3 maanden geleden
Andre Romijn

Mijn drum heb ik in Tjalleberd een aantal weken geleden mogen bouwen. Een fantastische dag. Samen met Rob en later ook Linda de dag geopend. Vragen, voelen, inzichten, er werd veel in mij geraakt en geopend. En aan de bak natuurlijk. Wat mooi, wat heerlijk. Nu bezig mij verder te verbinden met de drum. Dankbaar!

Bekijk meer
6 maanden geleden
Ida Stolk

Ik mocht onder begeleiding van rob mijn eigen drum maken. Het is niet te beschrijven hoe mooi zo'n proces is. Dat je vanaf het begin al aan contact hebt met het dier en dat je alle materialen door je handen laat glijden. Naast alle intenties die rob al meeneemt draagt mijn drum nu ook mijn eigen energie. Heel fijn om te doen.

Bekijk meer
8 maanden geleden

We in overleg over

  • huid/dier soort
  • zonder of met haar *
  • standaard ring ( wilg/essen )
  • speciale ring ( rode eik, palisander, moerbei, esdoorn )
  • afmeting ( 25 - 55 cm )
  • kleur touwZonder haar : kameel / transparante geit / eland / nubische geit

Met haar : geit / koe / paard / kameel 


Alles is ter indicatie en afhankelijk van wat er in het moment leverbaar is ( al dan niet met wachttijden ). Uiteraard kun je ook al je eigen wensen en ideeën inbrengen. 


Tarief sjamanen drum voor jou gemaakt

Investering : vanaf € 210,00 ( afhankelijk van afmeting en gekozen huid & ring )

Inclusief : Alle materialen ( excl. verzending )


Tarief sjamanen drum bouw 'workshop'

Waar : Tjalleberd

Tijd : 10:00 tot ongeveer 17:00

Investering : € 295,00 Inclusief : Alle materialen, lunch, koffie/thee

Beater : € 30,00


Dit is 1 op 1. Dus alle aandacht, ceremonie en de bouw is op jou gericht. Je bouwt zoveel mogelijk zelf de drum waarbij je samen met Rob de ceremoniele ruimte maakt.


Mocht je de beater er bij willen, dan wordt deze samen gemaakt. Onze ervaring brengen wij in om een mooi geluid en persoonlijke beater samen met jou te maken. Wij staan in voor de drum welke wij afleveren. Daar hoort bij dat wij bij gebreken en klachten altijd bereikbaar zijn en in oplossingen denken. 


Hoewel ik geen verschillende tarieven hanteer kan ik mij voorstellen dat de zweethut ceremonie je wel roept, maar dat het financieel wat lastiger kan zijn. Ik sta er altijd voor open om hierover in contact te gaan. Wellicht komt de donatiepot ook goed van pas.