Bijvoet


Bijvoet ( Artemisia vulgaris ) is een veelzijdig kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt door sjamanen en genezers over de hele wereld. Met zijn krachtige eigenschappen en diepe symboliek heeft Bijvoet een speciale plaats in de traditionele geneeskunde en spirituele praktijken.


De geschiedenis van Bijvoet gaat terug tot in de oudheid, waar het werd beschouwd als een heilig kruid. Sjamanen waardeerden het om zijn vermogen om visioenen op te roepen en de geest te verhelderen tijdens rituelen en ceremonies. Het kruid werd ook gebruikt om negatieve energieën te verdrijven, bescherming te bieden tegen boze geesten en genezing te bevorderen. 


Het is een Europees kruid dat ook door de Druïdes gebruikt werd bij verschillende rituelen en ceremonies. o.a. ook voor het verdrijven van negatieve energie.
Witte salie


De Witte salie van eigen bodem. Wij kweken ook salie in eigen grond. De witte salie waarvan het zaad is gekocht. Een soort welke goed op te kweken is in ons klimaat.


Hoe mooi is dat. De witte salie komt vooral vanuit Zuid-Amerika en is dus aardig belastend voor het mileu om dit hierheen te importeren. 2023 is het eerste jaar dat wij hier mee aan de slag zijn gegaan en van het proces hebben geleerd. 


Volgend jaar is onze doelstelling om voor het grootste gedeelte voorzienend te zijn in onze behoefte aan Witte salie. Daarnaast zullen wij vaker Bijvoet in gaan zetten. 


De groene salie, welke in gekookte vorm toegevoegd wordt aan het water om de zweethut te gieten, komt al langer uit eigen tuin.


Telegram groep

Vindt je het fijn om op de hoogte te worden gehouden van interassante tips en inspiratie en zo contact te houden met ons sjamanistisch centrum, klik dan op het logo om onze telegram groep te volgen.

Zeven Heilige Codes

Geinspireerd op de zeven heilige codes en de chakra's hebben wij een gedichtenboekje gemaakt en deze is gratis te downloaden in het formaat PDF of EPUB.

Blog


Affirmaties


Affirmatie is een Latijnse woord en betekent bevestiging, bekrachtiging.  Zo zijn er affirmaties voor zelfliede, kracht, steun en hulp enz. En dit kan op een moment in je leven zomaar heel krachtig werken om de affirmatie te gebruiken om jezelf te bevestigen in wat je ook bent. Alleen voelen wij soms ook een beweging hierin waar het gevaarlijk kan worden. Gevaarlijk op de lange duur.


Voor ons valt dit namelijk onder het stuk spirituele bypass. Wij ontmoeten deze mensen ook. Degene welke spiritueel zijn gelijkstellen aan licht, liefde, rust en een hogere zelf. Voor ons in het centrum gaat spiritueel zijn over alles voelen wat je waarneemt. En in dat gevoel is er ook gewoon het teveel, de boosheid, de angst, de geraaktheid en alle andere patronen en verhalen. Ofwel het gaat niet over wat of wie je bent, het gaat over bewustzijn van wat er is.


Voor ons is dit de stap naar jezelf completer maken. Bewust te zijn van alles. En dus ook niets af te wijzen. Want als wij alleen maar licht en liefde zijn dan ontkennnen wij misschien ook wel andere lagen en gevoelens van bijvoorbeeld pijn of jezelf kleiner voelen dan wie je bent als er een trigger is van buitenaf. Terwijl deze laag erkennen en er laten zijn kan leiden tot ruimte geven aan alles wat daar aan te grondslag ligt. En ja, dan kan een affirmatie ook helpen, zeker op de korte termijn, maar op de lange duur wordt het waarschijnlijk een gevecht.


In onze beleving zijn wij zielen welke in menselijke verschijning hier op Aarde zijn om alles te omvatten, lessen te leren, en uiteindelijk onze werkelijkheid te worden. De verbinding met de complete schepping te worden. Vele noemen dit de liefde. Het is de zuivere ziel.


De bypass om jezelf te zien als licht, liefde, zuiverheid en de hogere zelf zonder eerst door de modder heen te gaan is in onze ogen niet mogelijk. We hebben de gehele reis te maken. 


Het sjamanisme leer ons dat de weg naar boven eerst dwars door moeder Aarde heen gaat.....


 
Liefdesrelatie's


Een liefdesrelatie is wellicht het mooiste wat er is en tegelijk kan het de grootste uitdaging zijn. De helderste spiegel, het grote thuis en de meeste berusting.


Om samen in een relatie te zijn is volgens ons een belangrijke peiler open- en eerlijkheid naar elkaar. Jezelf uitspreken en zo de verbinding houden.


En is die verbinding dan altijd de gezichten dezelfde kant op ? Niet perse wellicht, maar het is wel elkaar ook daar in ontmoeten. De kop in het zand steken om de verbinding in stand te houden is een soort van jezelf voor de gek houden. De mooiste relatie blijft voor ons de relatie waar in ieder geval alles er mag zijn. Of het nou blij maakt, boos of verdrietig. Het is dan in ieder geval zichtbaar. En zuiver vanuit jezelf, jouw gevoel, wensen en grenzen.


Waar onzichtbaarheid is kan geen ware verbinding zijn.


Maar wat dan als het gevoel van uit elkaar groeien onstaat ? Wellicht is dat het punt waarin je weer mag gaan uitspreken. Want waar zichtbaarheid is, daar is ook de verbinding.


Een relatie zijn twee individuen welke samen elkaar willen ontmoeten en verbinden. En het zijn de individuen welke zich in mogen brengen. Met alles wat er is. En dat kan spannend zijn want de vraag kan ontstaan of het dan nog wel samensmelt in het ontmoeten. Maar jezelf ontkennen is geen basis.


Voel jij dat je vastloopt in je relatie ? Jezelf eigenlijk aanpast, verstopt of vertstilt ? Wij nodigen je uit om jezelf weer in te gaan brengen en jezelf uit te spreken.....


Want wil je achter de verhalen en patronen leven met je partner, of in het volle licht ? 
27/02/2023


Een kleine rondleiding in ons centrum. Een knusse, warme en energetische plek waar je jezelf snel welkom zal voelen tijdens de trajecten en massage.