Vuurtraining - vuurhoeder bij de zweethut ceremonie

Als vuurhoeder bij de zweethut ceremonie ben je dienstbaar aan het vuur. Je verbind jezelf met het vuur en opent jezelf hiermee ook voor de gehele ceremonie. 

Tijdens deze training maken we veel vuur. Kleine vuurtjes en grote vuren. We verdiepen ons in de relatie tot het vuur op verschillende manieren en maken zo contact met één van de grootste leraren. Deze training is bedoeld voor degene die graag de plek van vuurhoeder willen innemen in de ceremonie. 

 

Wij dragen in deze training kennis aan je over, maar gaan vooral ook veel in de praktijk ervaren en ons meer en meer openen voor de wijsheid van het vuur. Naast het vuurhoeden zitten we ook iedere dag in de zweethut en is er de mogelijkheid om de stenen ceremonie te begeleiden. Zo leer je ook de gehele zweethut ceremonie kennen en wordt je drager van de ceremonie.

vuurtraining Mooi Gevoel

Deze training is intensief, uitdagend, speels en vraagt je volledige aanwezigheid en openheid.

Je gaat het vuur in jezelf vinden en deze in verbinding brengen met het vuur van de zweethut ceremonie en de traditie, als kanaal van het grote bewustzijn.

Kies voor deze training wanneer je

 • graag in verbinding gaat met het vuur
 • dienstbaar wil zijn aan de ceremonie van de zweethut
 • jezelf aangetrokken voelt tot ( of wilt verdiepen in ) het sjamanisme
 • vooral ook veel in de praktijk wil leren

Praktische informatie

Je krijgt ( praktische ) kennis over:

 • voorbereiding
 • opbouw van de vuurbak
 • verschillende soorten hout 
 • gereedschap / persoonlijke bescherming
 • het vuur in het hout brengen
 • hoeden van het vuur 
 • samenwerking met de ceremonieleider/watergieter
 • de voorouders naar binnen brengen
 • bedding voor de deelnemers
 • de stenenceremonie
 • ehbo / veiligheid
 • omgaan met alle weerstomstandigheden


Iedere dag is er een lesblok, veel praktijk en evaluatie.


Na deze training ben je in staat om het vuur van de zweethut te hoeden en de ceremonie mede te dragen. Natuurlijk zul je alles in de praktijk verder ontdekken en verdiepen maar je hebt de basiskennis en ervaringen om op terug te vallen. 


Tarieven centrum Mooi Gevoel

Tarief vuurtraining


€ 750,00

De training duurt ruim 4 dagen. Je slaapt in je eigen tent. Eten maken we samen of net hoe het uit komt ( back to basic ). Zie de agenda voor de datum van deze training in 2024. Voor deze vuurtraining maak je 405 gebedszakjes. Totaal zijn er 4 deelnemers.


Om deel te kunnen nemen aan deze training is het belangrijk dat je ruime ervaring hebt ( als deelnemer ) met de zweethutceremonie.


Hoewel wij geen verschillende tarieven hanteren kunnen wij ons voorstellen dat de vuurtraining je wel roept, maar dat het financieel wat lastiger kan zijn. Wij staan er altijd voor open om hierover in contact te gaan. Wellicht komt onze donatiepot ook goed van pas.


Aanbevolen boeken

Vuur - Immia Schellevis
Ceremonies - Sandra Ingerman
De vier richtingen - Daan van Kampenhout

Een boek waarin Immia Schellevis als Elder haar kennis deelt.

"Hoe meer je in contact bent met de natuur, Moeder Aarde en het Grote Weten, des te meer je verstaat van de taal van Vuur."

In haar boek ‘Ceremonies’ slaat sjamanistich leraar Sandra Ingerman een brug tussen oude ceremonies en onze hedendaagse behoeften met inspirerende informatie, verhalen en praktische handvatten voor jouw eigen ceremonies.


Het wiel van de vier richtingen is een tijdloze plattegrond die in vele sjamanistiche culturen bekend is. Op de vier richtingen vind elke mogelijke menselijke ervaring een plek. Daan van Kampenhout begon meer dan dertig jaar geleden met zijn studie van het wiel,

De vuurtraining wordt gegeven door Rob Berbee & José Rasters. Beide zijn geïnitieerd als vuurhoeder en watergieter. 


Rob heeft in 2014 een vuurtraining "gevolgd" en heeft jaren lang intensief het vuur en de zweethutceremonie gedragen. Het vuur werd de grootte leraar om zichzelf te openen voor alles om zich heen, de zweethutceremonie en het sjamanisme. Het was hetzelfde vuur wat aangaf dat Rob de plek van watergieter had in te nemen. Om zijn kennis nog meer te verdiepen heeft Rob in 2022 ook de training tot watergieter gevolgd. Inmiddels is hij helemaal thuis op deze plek.