Vision Quest

A task without a vision is just a job

A vision without a task is just a dream

A vision with a task can change the world

Een Vision Quest doe je meestal omdat je voelt dat je over een drempel mag gaan. Vaak is het een "cry from the soul" om inzicht te mogen ontvangen over hoe je verder mag gaan in het leven. Om intens contact te maken met je ziel, je kern en het zielsverlangen om hierin inzicht te ontvangen. De roep tot een overgangsritueel in je leven als een belangrijk keerpunt.


De Vision Quest is een heel oud ritueel. Een rite of passage.

Vision Quest Mooi Gevoel

Er worden meerdere Vision Quests aangeboden waarbij je afgezonderd op een plek in de natuur gaat zitten. Vele hiervan zijn in het buitenland en soms ook korter dan 4 dagen en 4 nachten. Wij bieden graag de mogelijkheid om de Quest te beleven in de natuur in Nederland, vanuit een basiskamp waar ook de zweethut staat.


Het vuur brandt continue voor ons tijdens de Vision Quest. We dragen onszelf en tegelijk worden wij gedragen door alles om ons heen. Wij, als team, zullen ons steeds afstemmen op de bedding en bieden de veiligheid en begeleiding welke nodig is zodat jij volledig je eigen gevoel en aanwezigheid kunt omarmen.

Kies voor deze Vision Quest

wanneer je

  • een belangrijke vraag voelt in jezelf; een vraag welke blijft hangen en steeds weer terug komt en waarop je graag antwoord krijgt
  • voelt dat je toe bent aan nieuwe stappen in je leven maar niet weet welke dit dan zijn
  • voor moeilijke keuzes staat in je leven
  • meer verbinding wil voelen met jezelf en alles om je heen
  • richting zoekt in je leven

Praktische informatie

De Vision Quest duurt totaal 8 dagen, dit is exclusief de verwantendag vooraf aan de Vision Quest


Dag 1

Aankomst, sharing/motivatie delen, je eigen tent opzetten en elkaar steeds weer ontmoeten, zodat we dieper en dieper aanwezig kunnen zijn met dat waarvoor jij de Vision Quest gaat doen.


Dag 2

Deze dag ga jij je plek vinden. De plek in de natuur waar jij de 4 dagen en 4 nachten gaat verblijven. De zweethut wordt voorbereid, veiligheid, de deadlodge en nacht van waken worden doorgesproken en we bekrachtigen jouw plek in de natuur.


Dag 3 

S'ochtends vroeg bij het aanbreken van de dag gaan wij de zweethut in. Na de zweethut neemt ieder naar zijn of haar plek in de natuur, in onze eigen cirkel van gebedszakjes*.


Dag 4 t/m 6

Afgezonderd in de natuur.


Dag 7

S'morgens vroeg bij het aanbreken van de dag gaan wij de zweethut in. Hierna ruimen wij de plek weer zover als mogelijk op waarna er een vrije middag is voor jezelf. 


Dag 8

Deze dag is er ruimte voor integratie ( en vieren ) waarin wij als team jullie begeleiden.

Tijdens de 4 dagen en 4 nachten eet je niet. Wel drink je water. Je verblijft ( zo veel mogelijk ) in je eigen cirkel van gebedszakjes*. Slapen doe je in een bivakzak of onder een tarp/zeil. Zo houden we contact met alles om ons heen; de wind, zon, wolken, sterren en al het andere wat aan elementen aanwezig is, zichtbaar en onzichtbaar. De laatste nacht is een nacht van waken. De nacht waarin je vraagt om een inzicht en waar je wakker voor blijft.


Vier dagen en vier nachten volgen wij ( als vanzelf ) het medicijnwiel en de windrichtingen en vertrouwen wij op alles om ons heen, het zichtbare en het onzichtbare. In verbinding.

Tarieven centrum Mooi Gevoel

Tarief Vision Quest

€ 795,00 p.p.


Dit is inclusief 2 zweethutten, alle maaltijden, drinken en verblijf.

Groepsgrootte: Minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Het team bestaat uit Rob, Linda en de vuurhoeder.


Hoewel wij geen verschillende tarieven hanteren kunnen wij ons voorstellen dat de Vision Quest je wel roept, maar dat het financieel wat lastiger kan zijn. Wij staan er altijd voor open om hierover in contact te gaan. Wellicht komt onze donatiepot ook goed van pas.

Het is een intense "reis" en daar zijn wij ons van bewust. Rob heeft zelf de Vision Quest gedaan in 2015 en heeft een aantal keer begeleid in deze Vision Quest. Hierdoor kent hij de kracht en het veld van de Quest. En deze ervaring en de ervaring van Stilte Quest van 2023 brengt het team in.


Voorafgaande aan de Vision Quest vragen wij je om een intentie/motivatiebrief te schrijven zodat wij je alvast op een diepere laag kunnen ontmoeten. Tijdens de verwantendag is er ruimte om jouw uitgenodigde verwanten mee te nemen in dat waarvoor jij deze reis gaat maken.


Zie de agenda voor informatie over de datum. Ook zijn er ruim van te voren informatie avonden ( welke in de agenda worden aangekondigd ).
*voor je deelname aan de Vision Quest maak je een "cirkel" van 405 gebedszakjes. 
Vision Quest 1 of 2 dagen

Is het niet mogelijk om een volledige Vision Quest van 8 dagen in te plannen in jouw leven of verlang jij simpelweg naar een één of twee dagen variant ? Kom gerust met ons in contact.


De Vision Quest kan ook individueel worden aangeboden ( zonder zweethutten maar met dezelfde intentie en zorgvuldigheid ).


Met volledig respect naar dit ritueel.


Vanaf €275,00 

unsplash