Sjamanen drum bouw

Als we één ding zeker weten over het universum waarin wij leven, dan is het wel het feit dat alles trilt. De trilling van het vel als we er op drummen, trilt het universum door.


De Sjamanen drum is een heel oud instrument of medicijn waarmee de oude wijze medicijnmannen zichzelf in trance brachten. Trance is misschien nog het meest te vergelijken met een moment waarop de tijd even verder ging maar jij je in een dromende staat bevond.


Om in trance te komen werd er met een vast ritme op de drum geslagen, een vast ritme wat niet verstoord wordt. En via deze trance konden deze medicijnmannen verbinding maken met de drie onzichtbare werelden zoals wij deze in het Sjamanisme kennen. Zo werd, in verbinding met de Spirits en Krachtdieren, heling gebracht bij hen die het nodig hadden.


En nog steeds als wij drummen, dan trilt alles mee. Ook wij, puur alleen al vanuit de herkenning van lange tijd geleden. De trilling gaat door ons heen en kan ons laten voelen wat aandacht wil hebben. 

Sjamanen drum Mooi Gevoel

Praktische informatie

Sjamanistisch centrum Mooi Gevoel kan voor jou een drum bouwen. Onze bouw is vrij traditioneel en bestaat meestal uit 16 touwen, geknoopt in een kruis van 4x4. Alleen bij dunne huid en grotere afmetingen kunnen we naar 4x5 gaan om er voor te zorgen dat de huid niet kapot gaat ( los komt van het touw ). Wij bouwen de drum geheel in ceremonie. Met de winden, de voorouders, de spirit van de drum en alles wat er voelbaar bij aanwezig wil zijn.


Je kunt ook je eigen drum bouwen met 1:1 begeleiding. Samen bouwen we aan de ceremoniele ruimte en jij bouwt zoveel mogelijk je eigen drum, waarbij Rob aanwezig is om jouw drum geboren te laten worden met de nodige tips en/of hulp  (indien dit nodig blijkt te zijn ). Stap voor stap wordt je meegenomen in een ontspannen sfeer. Het is ook mogelijk om deze dag je beater er bij te maken samen met Linda.


Regelmatig staan er ook door ons gebouwde drum's in de shop


Weet dat er, bij de herkomst van de huiden welke wij gebruiken, geen dier sterft voor zijn huid.


De huiden komen uit Pakistan * en tot ongeveer het jaar 2000 werden de huiden weggegooid als restproduct van de cirkel. Deze huiden worden nu geschikt gemaakt om verder te kunnen in spirit. Als spirit van de sjamanen drum. Tiijdens de ceremoniële bouw wordt dit alles ook meegenomen in het nieuwe leven wat mag ontstaan.


N.B. niet van alle dieren welke als drum ( of huid ) worden verkocht is de herkomst zo helder. Sommige komen bijvoorbeeld vanuit het jachtveld. En is de dood dan direct ingetreden of was er leed en krijg je dit trauma ook in je drum ? Het is de reden waarom wij bijvoorbeeld geen hert etc. leveren.


* De huid van de Eland komt uit Canda.


Onze mogelijkheden

Paard sjamanen drum
Kameel perkament sjamanen drum
Kameel sjamanen drum
Nubisch geit perkament sjamanen drum
Tijgerhaai perkament sjamanen drum
Koe sjamanen drum
Geit sjamanen drum
Eland perkament sjamanen drum

Paard

€ 210,00

Levendig, krachtig, beweeglijk, vreedzaam, kuddedier en goedaardig. Hij verdedigt zich met bijten en stampen. Ook heeft hij een groot uithoudingsvermogen. Staat ook voor het vermogen om te voelen wat er in iemand omgaat en spiegelt elke vorm van disbalans.

Kameel perkament

€ 235,00

Matigheid en nuchterheid, klaagt niet en stopt niet met de reis. Voorbereid op ruig terrein. 


Deze drum is ook goed in de zweethut te gebruiken als deze hiervoor voorbereid wordt.

Kameel 

€ 245,00

Matigheid en nuchterheid, klaagt niet en stopt niet met de reis. Voorbereid op ruig terrein.


Nubisch geit perkament

€ 210,00

Scherp gehoor, uitstekend gezichtsvermogen. Geiten zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Staat ook voor eigengereidheid, versobering en contact met je Aardse zelf en het universum. 

Tijgerhaai perkament

€ 255,00

Een absolute Sjamanen drum welke zeer hoog in de klank zit. Een trance-drum. 

Koe

€ 210,00

Warme energie, beschermend en wordt geassocieerd met overvloed. 


Geit

€ 210,00

Scherp gehoor, uitstekend gezichtsvermogen. Geiten zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Staat ook voor eigengereidheid, versobering en contact met je Aardse zelf en het universum.


Eland perkament

€ 230,00

Eland staat symbool voor kracht en moedigheid. Een mooie volle klank met een hogere galm. 


Dit zijn voorbeelden van de mogelijkheden. Weet dat iedere huid anders is. Zowel in tekening als in energie. 

Onze ervaring is dat de afstemming met de leverancier over welke huid onze kant op mag komen altijd zeer kloppend voelt. Een drum kun je naar je toe laten komen vanuit de gedachten dat een bepaald dier bij je hoort, maar voel je welkom om ons te benaderen om in gesprek te gaan hierover. Ervaringen
Ida Stolk

Ik mocht onder begeleiding van rob mijn eigen drum maken. Het is niet te beschrijven hoe mooi zo'n proces is. Dat je vanaf het begin al aan contact hebt met het dier en dat je alle materialen door je handen laat glijden. Naast alle intenties die rob al meeneemt draagt mijn drum nu ook mijn eigen energie. Heel fijn om te doen.

Bekijk meer
1 maand geleden

Vooraf aan de bouw gaan wij in overleg over

  • huid/dier soort
  • zonder of met haar *
  • ring ( wilg/essen )
  • afmeting ( 25 - 55 cm )Zonder haar : kameel / geit / tijgerhaai / eland / nubisch 

Met haar : geit / koe / paard / kameel 


Alles is ter indicatie en afhankelijk van wat er in het moment leverbaar is ( al dan niet met wachttijden ). Uiteraard kun je ook al je eigen wensen en ideeën inbrengen. 


Tarieven centrum Mooi Gevoel

Tarief drum voor jou gemaakt

€ vanaf 210,00 


Tarief drumbouw 'workshop'

€ vanaf 295,00 exclusief beater

€ 30 persoonlijke beater


Dit is 1 op 1. Dus alle aandacht, ceremonie en de bouw is op jou gericht. Je bouwt zoveel mogelijk zelf de drum waarbij je samen met Rob de ceremoniele ruimte maakt.


Mocht je de beater er bij willen, dan wordt deze samen gemaakt. Mijn ervaring breng ik in om een mooi geluid en persoonlijke beater samen met jou te maken. Wij staan in voor de drum welke wij afleveren. Daar hoort bij dat wij bij gebreken en klachten altijd bereikbaar zijn en in oplossingen denken. In onze shop staan de drum's welke wij in ceremonie gebouwd hebben.


Hoewel wij geen verschillende tarieven hanteren kunnen wij ons voorstellen dat de drum je wel roept, maar dat het financieel wat lastiger kan zijn. Wij staan er altijd voor open om hierover in contact te gaan. Wellicht komt onze donatiepot ook goed van pas.

unsplash